Historie

Historie


In 1954 begon Joop van Zeist zijn eigen transportbedrijf in een garage op de hoek Eksterweg-Arnhemseweg in Apeldoorn. Met een vrachtwagen, die de Canadezen hadden achtergelaten, vervoerde hij rondhout en materiaal voor de papierindustrie op de Veluwe. In 1963 verhuisde het, inmiddels internationale transportbedrijf naar Wenum-Wiesel, waar de vader van Joop een stuk grond had. Joop overleed plotseling in 1985, waarna zoon Henk op 28 jarige leeftijd het bedrijf voortzette.
Transportbedrijf J. van Zeist & Zn B.V. is nu een internationaal transportbedrijf met een representatief wagenpark en acht vakbekwame, gemotiveerde medewerkers.
Het is een echt Apeldoorns bedrijf, dat sterk verbonden is met het gemoedelijke dorp Wenum Wiesel waar iedereen elkaar kent.

De hele familie is actief in het bedrijf: Henk heeft de leiding samen met zijn vrouw Ria, die de boekhouding doet, en hun drie zonen zijn chauffeur. Henk neemt af en toe zelf achter het stuur plaats als het druk is. Hij vindt het leuk en hij ziet en hoort uit de eerste hand wat er gaande is bij de bedrijven.
Internationaal Transportbedrijf J. van Zeist & Zn B.V. is een klein, flexibel en klantgericht bedrijf. Door de korte lijnen en goed contact met de chauffeurs kan het direct inspelen op vragen van de klant. Het mooi centraal in Nederland gelegen transportbedrijf staat voor snelheid, accuratesse, duidelijke afspraken en betaalbare tarieven.